Uudisvoog

Vibuga metsas küttimine kogub aina enam populaarsust

Kas oled võistluste hooajaks valmis?! 🤩 ps! Mägilaste 3D treeningrada harjutamiseks avatud! 😎Vooremaa Viburada alustab oma võistlushooaega 15. mail Kassinurmes. Täpsem kuulutus järgneb. Rada oma varustusega laskjatele on avatud (NB! 2+2 reegel!), alates 26. aprillist ka kuni 10 inimeselistele gruppidele ja raja varustusega. Nautige kevadet ja õues liikumist! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

#noolespeitubjõudFoto: Pirjo Põim Pirjofoto ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

Margus Vaas ei ole küll mägilane, kuid oli valmis lahkelt meiega oma kopraliha retsepti jagama!Marguse versioon hautatud koprast.Kopra liha söömine on igaühel justkui usuküsimus, ehk, siis esimesed usuvad, et on hea ja söövad, teised usuvad, et kobras kui selline ei kõlba süüa ja ei söö. Meie peres on suhe esimeste ja teiste vahel 50% - 50% ja mina kuulun sinna esimeste hulka. Enamasti olen kütitud kopra lasknud suitsetada, aga valmistanud ka maitsvat pajarooga.Hiljuti kui jahijumalanna Diana koprajahil naeratas tuli hakata mõtlema kuidas kütitud looma liha kõige paremal moel väärindada. Varem pole nii pikka protsessi enne roa valmimist läbinudki, aga kõigest ükshaaval ja järjekorras. Peale küttimist jätsin kopra liha laagerduma 1 päevaks ja peale tükeldamist puhastasin rümba rasvast, soontest ja kelmetest. Seejärel panin liha peale mitmekordset vees pesemist soolvette, milles liha seisis 3 päeva. Järgnevalt asusin maitsestama, marinaad koosnes oliiviõlist, sibulast, küüslaugust, paprikast, soolast, mustast piprast, kadakamarjadest, rosmariinist, oregaanost ja jahimehe maitseainest. Marinaadis seisis liha 1 päeva, peale seda liha kiirelt praepannilt läbi ja haudepotti, lihakihid vaheldumisi marinaadis kasutatud sibula ja paprikaga. Järgnes 3,5 tundi hautamist praeahjus, madalal temperatuuril ja võiski lauda istuda. Ma kogustest ei hakanud kirjutama, nagu varasemalt käib mul kogu maitsestamine "silma järgi". Liha serveerimisel kasutasin kartuliputru ja salatit ning peale rüüpamiseks omavalmistatud kalja. ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

Mägilane Voldemar Valkenklau valmistab kopra-munarooga nii: 200g kobrast, 200g sampinjone, 2 keskmist kollast paprikat ( proovisin ka punast ja rohelist, mulle ei sobinud. Maitse asi ju. )Vastavalt maitsele 1 keskmine porgand.Kõik loomulikult tükeldatud ja järjekorras pannile. Nii nagu ikka maitsestada soola ja pipraga. Igaüks omale maitsele veel lisada muid häid maitseid. Lõpuks 4 - 6 toorest kanamuna ja läbi segada praadimise ajal.Sobib kartuli, riisi, tatra jne. kõrvale. Maitse rohelist näpuotsaga ja marineeritud kõrvits pole ka kõrvale salatiks paha. Head isu! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

Mägilane Reimo Loorents peab koprajahti Pärnumaal, Tali jahialadel ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

Mägilane Riho Alep peab koprajahti Tartumaal, Tähtvere jahialadel ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

Veel üks mägilastest peab jahti Tartumaal ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

Hannes Tähtsalu peab koprajahti Võrumaal, Mõniste jahialadel ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Vibujahiklubi Mägilased

Mägilane Aleksandr Akifjev peab koprajahti Tartumaal. Peipsiääre jahialadel ... See MoreSee Less

View on Facebook